Климатична техника

Хиперинверторни климатици-климатиците от следващото ниво

В последните години все повече хора търсят алтернатива за по – екологично и икономично отопление. Една от добрите възможности, които предлага пазарът са климатиците от висок клас са така наречените хиперинверторни климатици. Те съчетават висока ефективност и ниски експлоатационни разходи.

Инверторни Климатици
Хиперинверторни климатици – климатиците от следващото ниво

Развитието на технологиите в 21 век ни помогнаха да преминем от конвенционални климатични системи към инверторни такива. С това постигнахме доста добри резултати при отопление и охлаждане. Коефициентите на преобразуване(COP) се подобриха доста след въвеждането на инверторната технология в компресорите за климатични системи. Това неминуемо доведе до по – нисък разход на електроенергия, по – дълъг експлоатационен живот и като цяло по – голям  комфорт при използването на климатична система за отопление и охлаждане.

Инверторни Климатици
Хиперинверторни климатици

Дойде време за следващото ниво климатични системи  – хиперинверторните, които постигат още по – високи резултати в пестенето на енергия и достигат още по – високи  коефициенти на преобразуване(COP).

Основният плюс на хиперинверторните климатици е възможността, за кратък период от време, те да достигнат максимално топлоотдаване. След което веднъж темперирали дадено помещение, те започвнат само да поддържат температурата в него с изключително ниски нива на разход на електроенергия. Това класира гореспоменатите машини в най – високите  енергийни класове, съществуващи на пазара днес. Към момента най – високият енергиен клас е A+++.

Хиперинверторните климатици съчетават най-високия енергиен клас при охлаждане и при отопление еднакво за разлика от инверторните,  които обикновено рядко достигат А++ на отопление. Това не означава, че инверторните климатици не си вършат работата правилно. Въпреки че, не са толкова енергийно ефективни, както хипер инверторните климатици, те са много по – ефективни  от конвенционалните такива машини от близкото минало. По – просто казано:  следващото ниво на развитие в климатичните системи ще е изцяло внедряване на хиперинверторни технологии.

Инверторни Климатици
Хиперинверторни климатици-Външно тяло

Технологиите от следващото ниво на развитие

Всички клиенти насочили се към такъв клас климатици ще получат максимален комфорт и в двата режима – на отопление и на охлаждане, а в същото време с максимално малки разходи за електроенергия. В наши дни всички от реномираните производители на климатични системи, като Mitsubishi Heavy, Toshiba, Daikin, Fujitsu и други,  имат висок клас модели, работещи с хиперинверторни технологии. Въпросните климатични системи разполагат с боато разнообразие от функции и възможности, отговарящи на съвременните изисквания за уют и комфорт в дома.

Дори има модели, при които клиентът може да избира какъв цвят да е – това са дизайнерски решения, отговарящи изцяло на неговия вкус и интериор. Това са моделите на Mitsubishi Heavy – Diamond; Daikin – Stylish; Toshiba – Haori и други.

И тук е време да направим обобщение, че всеки може да направи своя избор от какъв продукт точно има нужда и кой модел и марка може да си позволи. Хиперинверторните климатици за момента се обославят като върховата технология за производителност и икономичност.

Допълнителна информация може да намерите тук:

Кликнете тук

Кликнете тук

Related posts

Leave a Comment