Климатична техника

Мицубиши или Дайкин – Кой климатик да изберете?

Предвид географското положение и климата на България климатикът е по-скоро необходимост, отколкото лукс. Наистина ни е все по-трудно да се продължаваме с ежедневните си дейности, без да ни е твърде топло или студено. Необходимостта от климатизация е видна, а почти всички затворени пространства  имат монтиран в тях климатик.

У дома климатикът е от решаващо значение за добрата почивка през нощта и комфорта през деня. Тук ще сравним 2 марки инверторни климатици – Mitsubishi и Daikin – за да ви помогнем да определите кой инверторен климатик ще отговаря на вашите нужди.

И двете от тези марки са лидери на пазара в климатична индустрия, предоставяйки широка гама от климатични единици за домове, офиси  и обществени места.

Инверторни Климатици
Мицубиши Хеви или Дайкин

Климатик Мицубиши

Мицубиши е пионер в климатична индустрия. Като се има предвид, че първият продукт на Mitsubishi е електрическият вентилатор през 1920 г., Mitsubishi има дългогодишен опит в технологията за охлаждане на околната среда. Те са успели да установят позицията си на пазара като една от най – надеждните марки инверторни и хиперинверторни климатици на разположение.

Известно е, че климатиците Mitsubishi разполагат с бързи и ефективни охладителни/ отоплителни системи. Хиперинверторните им климатиците са в състояние да охладят/ затоплят помещение до определена температура на околната среда само за 5 – 7 минути, което е най – бързото сред всички останали климатици.

Това се дължи главно на патентованите технологии на Мицубиши, което позволява на климатиците им да произвеждат постоянен и стабилен въздушен поток. Това от своя страна охлажда стаята равномерно, без да причинява различни въздушни и неприятни потоци, което може да се случи с много други климатици и ще доведе до неравномерно охлаждане/ отопление на една стая.

Въпреки превъзходната си охлаждаща способност, инверторните климатици Mitsubishi са най – известни  с това колко са тихи. Не само може да охладят/затоплят стая бързо и равномерно, но климатиците на Mitsubishi имат и компресори, които работят без шум. В резултат на това много обществени инсталации като зали и болници предпочитат да използват климатичните системи на Mitsubishi.

Инверторни Климатици data-lazy-srcset=
mitsubishi-heavy-industries-srk60-zsx-w-src60-zsx-w

Климатик Дайкин

Подобно на Мицубиши, Дайкин е и един от пионерите в хладилния и климатичния бизнес. В момента те са вторият по големина производител на климатини системи в света, точно след Mitsubishi. Инверторните климатици Daikin са известни със своята трайност и качество. Всички продукти Дайкин са разработени с концепцията за дълготрайност в ума. Инверторните климатици Daikin имат дълъг експлоатационен срок и се нуждаят от ремонтт по – малко в сравнение с всяка друга марка климатици.

От дизайна на климатика до неговото производство, Дайкин използва творчески решения и материали, за да конструира и проектира своите климатични системи. В резултат на техния фокусиран върху качеството дизайн, Дайкин е спечелил множество награди в бранша.

Климатиците Daikin обаче имат много уникална особеност – ниска консумация на енергия. Инверторните климатици Daikin са най – енергийно ефективните климатици на пазара. Това означава, че по – малко електроенергия се използва за осигуряване на оптимален охлаждащ ефект, което позволява на потребителите му да спестят от сметките за електроенергия, което е основно безпокойство  за мнозина.

Инверторни Климатици data-lazy-srcset=
Daikin Perfera

Коя марка климатици да изберем?

Тъй като и двете марки имат малко по – различни точки за продажба, първо трябва да обмислите какъв е вашият приоритет при закупуването на нова климатична единица. Повечето потребители ще вземат предвид комфорта и разходите.

Комфорт

Ако спите леко и сте чувствителни към шум, силно бихме предложили да вземете Хиперинверторната климатичната система на Mitsubishi поради превъзходната им технология без шум. Също така, бързите му скорости на охлаждане/отопление ще ви позволят да се насладите на хладна/ топла стая за няколко минути.

Инверторни Климатици
Мицубиши

Разход

Ако търсите по – устойчив климатик, който има ефективна консумация на енергия, Дайкин би бил вашият избор. Не само би ви позволило да намалите сметките си за ток, но и ще спестите от разходите за ремонт и поддръжка поради превъзходното им качество и дълготрайност.

Инверторни Климатици
Дайкин Емура

В заключение

Заради важната фукнция, която изпълнява, изборът на правилния климатик, който да отговаря на вашите нужди, е от решаващо значение. Въпреки това, историята няма да приключи, след като сте купили вашата климатична единица. Климатиците изискват постоянна поддръжка и проблеми могат да възникнат без значение коя единица използвате.

Цветков Сервиз ЕООД е доверена фирма за клиентите, която предоставя качествени климатични услуги – продажба, монтаж, профикалтика, извършвани от доверени техници с дългогодишен опит зад гърба си. Свържете се с нас на посочените контакти, за повече информация относно настоящите промоции и оферти.

За повече поробности:

Кликнете тук

Кликнете тук

Кликнете тук

Кликнете тук

Related posts

Leave a Comment