Климатична техника

Защо да изберем инверторни климатици ?

 Първият инверторен климатик е пуснат на пазара през 1981 г . от Toshiba и след четвърт век усъвършенствания от много производители , днес тази технология се използва в жилища , административни и производствени помещения . В днешно време тези устройства предлагат ефективни икономични решения за климатизация . Технологията , която отличава конвекционалните от инверторните климатици , се основава на разликата в компресора , разположен във външното тяло на инверторните климатици . Именно компресора е тази част , която променя скоростта си , за да поддържа постоянна температура в помещенията .

Инверторни Климатици
Toshiba

Технически погледнато , за да работят инверторните устройства , те преобразуват захранването от прав в променлив ток . Това осигурява по – висока точност за гарантиране на постоянна температура и по – нисък разход на енергия . Инверторът Split – sistem винаги е оборудван и с ефективен и висококачествен филтър . Често това е многослойна филтрираща система , която почиства въздуха от микроби и бактерии на 99 % . Голямото предимство на инверторната система е , че консумира 40 % по – малко електроенергия от конвекционалната неинверторна система . Нека споменем и предимствата на този вид машини . Плюсовете на инверторните климатици са доста . Поставянето на тези устройства ви гарантира надеждно охлаждане при екстремни горещини , които са все по – чест проблем през лятото , дори по нашите географски ширини , но и сигурно отопление при ниски температури през зимата .

Инверторни Климатици
Mitsubishi heavy premium

При избор на инверторни климатици спестяваме и месечните си сметки за електричество с до 30 % . Друго предимство е техният по – дълъг живот , който се дължи на иноватовната технология с по – ниските нива на износване , благодарение на начина им на работа . Работата на инверторните климатици в режим отопление или охлаждане варира според стайната и външната температура . Тези устройства имат и по – ниски нива на шум . Това се дължи на компресора , тъй като той не се включва и изключва . Компресорът работи постоянно за осигуряване на температурните нива през цялото време . В допълнение , съвременните инверторни климатици имат редица финкции за управление нивата на шум – от функция за управление скоростта на вентилатора до нощен режим , който осигурява най – ниските нива на шум за уют . Разбира се всеки който търси качествен климатик се интерсува и от цената . Когато избирате инверторни климатици , ще забележите , че тяхната сума е по – висока , но това е само на пръв поглед . Тези машини имат ефективност в дългосрочен план , за разлика от обикновените устройства . Отделно имат по – висока мощност и по – добър енергиен коефициент , което е видно от енергийният им клас . В днешно време , за производството на инверторни климатици се използват надеждни технологии , разработени и одобрени за европейския пазар , където екологичните регулации са извънредно стриктни .

Инверторни Климатици
Daikin Out

Устройствата от този тип са екологосъобразни продукти и следват стриктно стандартите за енергийна ефективност и плана за действие на ЕС 20 / 20 / 20 . Сега нека подскажем на клиентите и някои от недостатъците на инверторните климатици . Един от тях е : поради плавното повишаване на оборотите на компресора , при тях отоплението се случва малко по – бавно . Затова в режим на отопление инверторните климатици не се изключват през целия отоплителен сезон , а се регулира само температурата , за да се поддържа постоянно комфортна среда в помещението с цел постигане на по – нисък разход на електричество . Друг недостатък са цените , но вече споменахме , че качествата компенсират по – високите суми за климатик . Това е бъдещето на кондиционерите . Като за пример може да посочим , че в Япония 98 % от продажбите на домашни сплит – системи са инверторни .

За повече информация кликнете тук

Related posts

Leave a Comment